Парфюмът е завършекът на визията ни, на тоалета ни, на общото ни излъчване. Той е част от цялостното очарование, което искаме да оставим след себе си чрез аромата, който избираме. Но когато парфюмът е недълготраен, това е истинско разочарование. Всяка дама би желала ароматът, който избира за визията си да е дълготраен и да подчертава женствеността и чара ѝ от сутринта до вечерта през всички ежедневни приключения и предизвикателства, с които се сблъсква.

За щастие има някои много хитри начини да задържите аромата на парфюма възможно най-дълго върху себе си.

Ето 10 хитри трика за по-дълготраен парфюм.

1. Нанасяйте парфюма върху места, където се усеща пулсът ви.

Местата, на които най-отчетливо се усеща пулсът са и точките, които най-добре разпръскват аромат. Това са китките, глезените, зоната на шията и врата зад ушите, задната част на коленете, колкото и странно да звучи. Пръскайте на тези места, защото там кожата е най-топла, а постоянната пулсация на сърцето спомага за разпръскването на аромата и неговото задържане през целия ден.

2. Не търкайте китките.

Най-често срещаната грешка при пръскането на парфюм по китките е разтъркването им след това. За да задържите парфюма за по-дълго, не го правете. Оставете го да попие и да остане там през целия ден.

3. Напръскайте деколтето в зоната около сърцето.

Деколтето е зона, която е по-често на показ, отколкото която и да е друга част на тялото. Пулсиращото сърце допринася за разпръскването на аромата, както и за запазването му за по-дълго.


4. Парфюмирайте се след душ.

Ако нанасяте парфюма си веднага след баня, ароматът му ще е по-дълготраен. Когато кожата е леко влажна, тя има свойството да попива повече миризми и аромати, отколкото ако е суха.

5. Поддържайте кожата добре хидратирана.

Хидратираната кожа е здрава и жизнена. Ако е суха, тя губи бариерните си функции и става по-уязвима. За разлика от това добре подхранената и овлажнена кожа задържа ароматите много по-дълго.

6. Наслагвайте ароматите.

За да излъчвате приятен аромат по-дълго, наслоявайте миризмите. Съчетайте няколко продукта от една серия със сходни аромати, например измиващ гел, лосион за след баня, тоалетна вода и парфюм. Използвайте ги един след друг в правилната последователност, за да наслоите ароматите. Така те ще останат за по-дълго върху кожата.

7. Нанасяйте парфюм върху дрехите.

Когато пръскате парфюм, не забравяйте да нанесете и върху дрехите. Там ароматите се задържат най-дълго. Ако се притеснявате, че ароматът върху кожата ви ще избледнее, дрехите са вашето спасение.

8. Използвайте парфюмно масло или концентриран парфюм, не парфюмна вода.

Парфюмните води са по-леки и с по-малка концентрация на аромати. За да ухаете приятно през целия ден, избирайте по-наситените варианти, като парфюмен концентрат или парфюмно масло.

9. Проверете базовите аромати на парфюма.

Всеки парфюм е съставен от няколко вида масла. Някои носят основния аромат, други са базови. Именно базовите са от значение за дълготрайността на аромата. Флоралните и цитрусовите нотки са остри и наситени, но изчезват бързо след нанасяне. Дървесните и сладките бази имат много по-дълготраен ефект.

10. Пръскайте върху косата.

Косата има свойството да попива всякакви аромати. Тя е и вашият аксесоар, който развявате през целия ден. Ако я напръскате с аромат, тя ще ухае задълго и ще ви кара да се чувствате свежи и привлекателни.