„Нашата „политическа“ и телевизионна пасмина е загърбила трагедията Сирия и като кон с капаци се прави, че не вижда какво става там. Сякаш Сирия се е изпарила от картата на света. Сякаш в Сирия не живеят хора. Сякаш в Сирия също не са сринати цели градове. И в Турция, и в Сирия, пострадалите райони са населени с кюрди и арамеи. Но ЕС и ООН помагат само на Турция. За „цивилизования свят“ Сирия не съществува. А тя, ведно с Египет, е най-древната, запазила се до днес, държава в света. Държавата на арамеите, държавата, която „цивилизованите“ разсипаха с 12-годишна война, държавата, чийто прадревни исторически паметници бяха умишлено унищожени – за да бъде ограбена голяма част от тях.

Трудно ми е да повярвам, че колосалното вчерашно земетресение в Турция и Сирия, се е случило по Божия воля. Но нищо не остава скрито, истината винаги изплува наяве.


За разлика от „цивилизованите“, които делят страдалците на „наши“ и „чужди“, „нецивилизована Русия е предложила своята помощ и на Башар Асад, и на Ердоган. И двамата президенти са приели. Руските новинарски агенции съобщават, че руските спасителни сили вече са в Сирия и работят в условията на бурен вятър и проливен дъжд. Надявам се в спасителните операции да се включат и нецивилизованите Беларус, Иран, Египет.“



„Според РИА „Новости“ и ТАСС, огромни разрушения има в Алепо, Идлиб, Латакия и Хама. Повредена е историческата цитадела на Алепо. Трусовете частично са разрушили най-големия нефтопреработвателен завод в Сирия и замъка на кръстоносците Маргат в град Баниас.

Но това не трогва „цивилизования свят“, който формираше и пращаше отряди от главорези в Сирия. Може би той даже изпитва „цивилизовано“ задоволство от мъката в тая страна и от довършването на тая древна раса.

Щях да забравя – Украйна била предложила „помощ на Турция“! С право руският политолог Юрий Светов заявява пред „Ямал Медиа“, че режимът на Зеленски иска да бъде „жених на всяка сватба и покойник на всяко погребение“ – руска поговорка, която осмива този, който клоунски се стреми винаги да бъде в центъра на вниманието. И не се срамува да натрапва шутовщините си дори в такъв трагичен момент. Представяте ли си Зеленски, чиито крака се клатят и който омръзна на цял свят с арогантната си просия – да помага на жертви в беда?!

Сещам се за прозрението на Слава Севрюкова, че България ще бъде нападната подир страшен катаклизъм. Какво ли е имала предвид българската пророчица?

P.S. Тази статия бе вече готова, когато прочетох, че в Сирия е станало ново земетресение, този път в столицата Дамаск. Брей, с каква точност се разразяват напоследък природните бедствия!

Милена Върбанова

Харесайте нашата страница във Фейсбук, може да го направите от Тук