любопитно

Денис Ризов: Имам смъртна присъда от руската мафия

„Имам смъртна присъда от руската мафия.“

Това разкритие направи за сефте след 60-ия си рожден ден Денис Ризов. фронтменът на култовата банда „Ахат“, дошъл на бял свят като Даниел, е убеден, че за главата му още предлагат 100 000 долара.


Бившият на Наталия Симеонова са забърква в афера с руско-българска фирма още в началото на 90-те. Тогава той е докаран до фалит, защото изпраща стока на въпросната фирма, но оттам не му плащат и стотинка.

„Отидох да си търся моето, но се оказа, че в Русия, за да се разбереш с партньора си, трябва да дойде твоята мафия. Стана доста сложно“, спомня си Ризов.

Топ музикантът и екстелевизионен продуцент, който от години живее в Тампа, Флорида, се стреснал и от заплахите които получил в този период. Бил предупреден, че ако продължава да си дири парите, има реална опасност да завърши като колегата си от естрадата Петър Чернев. През пролетта на 1992-ра изпълнителят на „Мъко моя“ заминава за Москва, където се надявал да уреди свои взимания за продукция на фирмата си. Вместо това Чернев става жертва на зловеща катастрофа в центъра на руската столица. Тялото на певеца е буквално, размазано.

„Трябваше да го изстъргваме едва ли не с лъжичка от асфалта“, разказват хора от екипа спасители. Те потръпват и досега, независимо че професията им ги е сблъсквала със стотици кошмарни случаи. Според руски криминалисти в жестоката ликвидация на Чернев се „четял“ почеркът на руската мафия. Автомобилът, в който се возел той, бил притиснат от два бетоновоза и смачкан до неузнаваемост.

Денис Ризов най-малко от всичко искал за себе си такъв трагичен развой на нещата. Той разказва още, че години след като изгорял с крупната сума, при него продължавали да идват яки момчета от силовите групировки, които му напомняли за определената сума за главата му -100 000 долара.

За да се отърве от премеждията, на „бащата“ на „Ахат“ му се наложило да замине чак в Америка. Още през 1994-та той успява да си осигури билет за световното по футбол и отпрашва уж на екскурзия в САЩ. „Запознах се с качествени хора и започнах да работя там. И до днес продължавам“, казва Ризов.

Музикантът, натрупал състояние като бизнесмен, не крие, че кум на сватбата му с водещата на „Море от любов“ е босът на „ВАИ холдинг“ Георги Илиев. В сватбения албум на Денис и Наталия се кътат снимки от сключването на брака им, а в гражданското до тях са Мая и Георги Илиеви, самите те оженили се наскоро.

Басистът на „Ахат“ доверява, че е водил дълги разговори с Илиев. „Питал съм го защо не замине. А той казваше, че тук, в България, му харесва, приятно му е. Никога не съм виждал да прави лоши неща, но съм ставал свидетел как помага“, спомня си Денис Ризов.

Последвайте нашата страница във Фейсбук



SuperAdmin

Recent Posts

Тайният спонсор на Ваня Григорова

Социалните мрежи, както и улиците на големите градове вече са залети от десетки банери и…

17 часа ago

ЕКШЪН: Кандидат-депутат арестуван след гонка с 6 патрулки в центъра на София

Шест патрулки и автомобил на жандармерията са преследвали снощи в центъра на София мъж, който…

20 часа ago

Ето ги трите финалистки в „Ергенът“

HR специалистът Надежда Вишева, стюардесата Йоана Младенова и управителката на заведение Магдалена Томова са трите…

21 часа ago

Водолеите се възползват от добри възможности, Рибите с нови занимания

ОВЕН Пазете се от интриги на работното място въпреки че деня е почивен, защото са…

22 часа ago

Мари на Гала чака бебе. Водещата най-сетне ще дундурка внуче

Днес стана ясно, че дъщерята на Гала от предишния ѝ мъж е бременна. Мари Константин…

един ден ago

Араби купуват NOVA телевизия и VIVACOM

Арабският телеком Emirates Telecommunications Group, известен като Etisalat или „е&“, обмисля потенциално придобиване на източноевропейския…

един ден ago