Предадоха на съд жена за длъжностно присвояване за над 600 000 лева във Враца, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемата от 2003 г. е работела като счетоводител на трудов договор с фирма. В длъжностното си качество тя отговаряла за цялостната дейност на счетоводството, за съставянето на балансите и счетоводните отчети, за спазване на законността при осъществяване на имуществените и паричните операции.


От създаването на дружеството тя била негов единствен счетоводител, изпълнявайки и функциите на касиер. Управителят на фирмата е имал безрезервно доверие към своя служител, разчитал на нейната лоялност и компетентност при организация на финансовата част на бизнеса му.

С течение на времето фирмата сее утвърдила като водеща компания на пазарите, на които е работела. Обаче възходящата тенденция в развитието на фирмата била окончателно преустановена през 2017 и 2019 г., когато нейното финансовото състояние се влошило. Това принудило нейният управител да взема заеми от банки и приятели, за да не спре нейната дейност. Търсейки причините за тези трудности, той е проявил по-задълбочено внимание върху дейността на счетоводителката.


Той е възложил извършване на вътрешен одит на счетоводната отчетност на фирмата за периода 2011-2020 г., при който били разкрити тежки нарушения на финансовата дисциплина, допуснати от материално отговорно лице.

Последвайте нашата страница във Фейсбук