Няколко са задължителните елементи за коледно-новогодишната украса и ако искате да превърнете дома си в истинска коледна приказка, те трябва да са част от обстановката около вас.

1. Свещи – коледната атмосфера не е пълна без запалени свещи. Изберете традиционните за коледния сезон червени и златни свещи с аромат на канела, джинджифил или портокал и ги оставете да горят през целия ден.

За да бъдат по-атрактивни, може да използвате празни буркани, в които да поставите свещите.

2. Салфетки – задължителните салфетки за масата предлагат голямо разнообразие от коледни елементи преди празниците. Може да избирате между Дядо Коледа, елени и елхички, които ще носят настроение, докато хапвате.

3. Коледни снимки – ако пазите семейните снимки от миналата Коледа и Нова година, поставете ги в дома си. Ако намерите случайно стари коледни картички, може да си направите колаж от тях, който да закачите на стената.

4. Елха върху стената – ако не разполагате с достатъчно пространство в дневната си или искате по-нестандартна коледна елха за вашия дом, може да използвате стената си.

Поставете на нея дъски в различна големина, като ги подреждате във възходящ ред във формата на елха. Между тях може да поставите традиционните коледни елементи като лампички, топки и панделки.

Като коледна елха на стената могат да се подредят също снимки или картички.

5. Превърнете хладилника в снежен човек – ако огледате добре магазините, може да намерите различните елементи на снежния човек, с които да украсите хладилника си.

6. Използвайте естествени елементи – шишарките и клоните на елха за задължителен елемент за всяка украса. Може да ги поставите на различни места в дома си, включително и на масата.

7. Бонбони – шоколадовите бонбони в червена или златиста обвивка също могат да бъдат част от вашата коледна украса.