Наличието на заплаха за човешкия живот е основният фактор за повикване на линейка. При липса на опасност, за назначаване на лечение е по-добре да се свържете с клиниката и да се обадите на лекаря у дома.

Това казва лекарят на тюменската линейка Мария Колясникова.

„Не всеки разбира кога ситуацията му е спешна. При внезапни остри заболявания, състояния, обостряния на хронични заболявания, които представляват заплаха за живота, помощта трябва да бъде предоставена възможно най-бързо.


Ако състоянието е същото, но няма явни признаци за заплаха за живота следователно обаждането може да бъде прехвърлено в клиниката или линейката ще пристигне едва когато обслужи спешни повиквания “, съобщава вестник Тюменски куриер обяснението на Колясникова.

Според жената също така е необходимо да се вика линейка при инциденти, наранявания, отравяния и други животозастрашаващи състояния.

Лекарят уточни, че ако самият пациент може да стигне до спешното отделение сам, тогава е по-добре да го направи. Ако е трудно да разберете къде трябва да пристигнете, тогава диспечерите могат да посочат желания адрес.

Харесайте нашата страница във Фейсбук