Нито едно медицинско лице от Спешно-приемното отделение към МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца не е виновно за смъртта на 44-годишната Миглена Сиренярска от Пудрия. Причината за леталния край на жената е злокачествено образувание на белия дроб с налична паранеопластична пневмония и белодробна микротромбемболия като усложнение.

Последната е и непосредствена причина за смъртта на Миглена. Всичко това става ясно от направената медицинска експертиза от Александровска болница.

Документът бе поръчан за изготвяне от Окръжна прокуратура-Враца. Експертизата дава категоричната насока за липсата на доказателства медицинската сестра, която е била на регистратурата, и приелият Миглена Сиренярска медицински екип, да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт.


БЛИЦ припомня, че 44-годишната жена почина пред вратите на Спешното отделение на 1 февруари 2022 година, а трагедията се разигра пред очите на невръстния ѝ син.

Образуваното досъдебно производство по случая обаче ще бъде удължено с още 1 месец, считано от 1 февруари. През този период наблюдаващият прокурор трябва да установи дали са събрани всички доказателства и разпитани ли са всички свидетели по случая.

Ако се установи, че няма немърливо изпълнение на правно-регламентирани дейности, в съда няма да бъде внесен обвинителен акт. Ако обаче се установи нарушение, то обвинителният акт ще се внесе в храма на Темида, категорични са от окръжната прокуратура във Враца.

Харесайте нашата страница във Фейсбук, може да го направите от Тук