Едно от най-приятните събития през декември несъмнено е поставянето на коледното дърво у дома. Това е един вълшебен процес, който позволява да усетим специалното настроение на предстоящите празници.

Елхата може да е не само красива украса, но и истински магнит за пари и късмет, стига да я украсите и разположите по специален начин, т.е. според правилата на фън шуй. Направите ли го, новата 2023 година на Черния заек ще бъде изпълнена със светлина и доброта.

Ето как правилно да украсите коледното дърво, за да могат богатството и всички хубави неща да потекат към дома ви като река:

Едно от важните правила на фън шуй за украса на дома преди Коледа е да поддържате пространството чисто. Затова преди да се захванете с украсата, трябва да направите основно почистване.

Според китайските традиции, преди да поставите коледното дърво, първото нещо, което трябва да направите, е да се отървете от цялата негативност, която може да съсипе следващата година.

Препоръчително е не само да изчистите и измиете пода, банята, да подредите кухнята, но и да избършете прозорците и огледалата. Не забравяйте да обърнете специално внимание на ъглите, където се натрупва лошата енергия.

Вторият важен момент е специална цветова гама. Не забравяйте, че стопанин на новата година е Черният воден заек. Ето защо празничната украса на дома трябва да е в специални цветове. Наблегнете на светлосините или сини нюанси, символизиращи водния елемент, преливащо бяло, сребро и злато, както и черно.

Когато избирате елха, обърнете внимание на короната й – тя трябва да е триъгълна. Според китайската митология този символ се приписва на стихията Огън, която отговаря за материализирането на човешките мисли и въплъщението на желанията.


Ако се колебаете каква да е елхата – жива или изкуствена, по-добре да изберете първия вариант. Символът на следващата година – Заекът, обича естествеността, така че той определено ще се втурне към вашия празник, за да се полюбува на зелената красавица.

След като сте почистили и украсили дома си, е време да се заемете с коледното дръвче. Украсата на елхата трябва да бъде в правилната цветова схема. Заложете на богатите сини, бледосини, златни, сребристи, бели и прозрачни играчки. С тях определено може да умилостивите символа на 2023 г.

Сложете и играчки под формата на сладки зайчета. Поставяйки такъв талисман, ще увеличите шансовете за привличане на късмет, добро и богатство в дома си.

А за да активизирате финансовите потоци и да ги изпратите към портфейла си, не забравяйте да закачите гирлянди от мъниста и монети, увити във фолио. Те олицетворяват материалното богатство и просперитет. И не забравяйте да сложите и няколко стъклени рибки. Най-подходящи са шараните, които се считат за древен символ на богатството.

Освен украсата е важно и мястото, на което ще поставите коледната елха. Фън шуй отговаря за организирането на пространството и ще ви подскаже къде е най-подходящото място. Всичко зависи от вашите желания.

Ако искате да подобрите материалното си благосъстояние и винаги да имате пари през следващата година, сложете дървото на югоизток, ако е възможно. Тези, които искат да постигнат признание от обществото, да станат известни и да се издигнат в кариерата, трябва да сложат елхата на юг.

Коледно дърво в центъра на стаята ще ви помогне да подобрите здравето си, а ако искате да постигнете хармония в семейството през новата година, го поставете в източния ъгъл. Ако пък го сложите в северната част на апартамента, ще се радвате на успех и късмет през цялата нова година.